Voorkom gevoelige, beschadigde tepels met Multi-Mam producten

Tepel problemen

Gevoelige, beschadigde tepels en pijn kunnen het vertrouwen van de moeder in borstvoeding aan het wankelen brengen en de relatie met haar baby verstoren, omdat elke voeding een lijdensweg wordt in plaats van een liefdevolle tijd samen. Pijnlijke tepels kunnen ook een remmende werking op de toeschietreflex hebben.

De spanning die de moeder opbouwt, is de start van een vicieuze cirkel, die vaak leidt tot het vroegtijdig stoppen met borstvoeding. We moeten de moeder de meest actuele pijnverlichting en het snelste genezingsproces bieden om te voorkomen dat ze vroegtijdig met borstvoeding stopt. Een goede begeleiding van de moeder is essentieel.

Om één van de belangrijkste oorzaken van tepelpijn te voorkomen is een goede houding en het correct aanleggen van de baby het belangrijkst. Als de baby niet goed is aangelegd en dus alleen de tepel in de mond neemt, beschadigt de tepel door het schuren tegen het frontale gehemelte van de baby.

Voor een moeder met beschadigde tepels is het meest urgente probleem waarschijnlijk niet hoelang het duurt om haar tepels te genezen, maar hoe snel de pijn kan worden verlicht.