Pijn bij borstvoeding: wat kan ik ertegen doen?

Het geven van borstvoeding is een speciale gebeurtenis. Vooral in het begin is het nog even wennen en kan het ongemakkelijk aanvoelen. Na een tijdje zal je hier echter aan wennen en is het voor jou de gewoonste zaak van de wereld. Hoe kan het dan opeens dat het geven van borstvoeding pijn begint te doen?

Expertise

Het is bij pijn tijdens borstvoeding altijd verstandig een huisarts of lactatiedeskunde te raadplegen. Deze expert hebben de juiste kennis in huis om jou het beste in te lichten over de juiste keuzes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een borstkompres of tepelbalsem.

Borstkompres

Een borstkompres zorgt voor onmiddellijke verlichting van de pijnlijke tepels en ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van de tepels waardoor kleine wondjes snel genezen. Het kompres zorgt er ook voor dat infecties (mastitis) voorkomen worden. Het mooie aan het kompres is dat het op basis van natuurlijke ingrediënten gemaakt is waardoor het voor zowel jou als je baby veilig is.

Tepelbalsem

Een tepelbalsem is een voorkomend product in plaats van een genezend product. In tegenstelling tot het verlichten van de pijn zorgt deze balsem ervoor dat de pijn voorkomen wordt. Zo wordt de tepel voor en tijdens het geven van de borstvoeding beschermt en voorkomt het kloofjes waardoor de huid zacht, soepel en gezond aan blijft voelen. Net als het borstkompres is de tepelbalsem volledig veilig te gebruiken.

Andere tips

Naast bovenstaande producten kan je er zelf ook voor zorgen dat je minder last ondervindt van het geven van borstvoeding. Het is bijvoorbeeld verstandig eerst melk te geven met de borst die minder gevoelig is omdat je baby in het begin meer zuigkracht heeft. Eenmaal bij de tweede borst aangekomen zal je minder last ondervinden.

Neem eens een kijkje in ons assortiment om te zien wat jij kan doen tegen pijn bij borstvoeding.